به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، اسید بوریک، آب اکسیژنه و سود پرک ازجمله ترکیباتی هستند که کاربردهای خانگی و صنعتی بسیار متنوعی دارند. اسید بوریک در تولید ضد عفونی کننده ها، انواع حشره کش، صنعت کشاورزی و مهارکنندههای آتش استفاده میشود. آب اکسیژنه اغلب در تمیز کردن سطوح مختلف کاربرد دارد. سود پرک نیز در تولید خمیر کاغذ و کاغذ، آلومینیوم، مواد پتروشیمی، پارچه، صابون، مواد شوینده، مواد شیمیایی و ابریشم مصنوعی مورد استفاده قرار میگیرد.
اسید بوریک چیست؟
اسید بوریک اسیدی ضعیف و معدنی بوده و دارای فرمول مولکولی H۳BO۳ است. این اسید با نامهای دیگری همچون هیدروژن بورات یا ارتو بوریک اسید نیز شناخته میشود. اسید بوریک اولین بار توسط ویلهلم همبرگ از واکنش بوراکس با اسیدهای معدنی تولید شد. این ماده در دسته اسیدهای ضعیف جای گرفته و با افزایش دما، حلالیتش در آب افزایش خواهد یافت.
اسید بوریک دارای کریستالهای بی رنگ و یا پودرهای سفید، بدون بو و دارای مزه تلخ دارد. در استفاده از این اسید باید به خواص خورندگی آن توجه نمود. میزان خلوص و شرکت تولید کننده از عوامل بسیار مهم در قیمت اسید بوریک است.
کاربرد اسید بوریک
این ماده شیمیایی اسیدی از کاربردهای مختلفی در صنایع کاشی و سرامیک برخوردار است. در ادامه این مطلب به برخی موارد کاربرد اسید بوریک اشاره شده است.
۱. از اسید بوریک در دفع حشرات و درواقع به عنوان حشره کش استفاده میشود.
۲. این اسید ضعیف در مواردی به عنوان یک ماده ضد عفونی کننده استفاده شود. برای ضدعفونی نمودن سوختگی، بریدگیهای جزئی و درمان عفونتهای قارچی میتوان از خواص این ماده بهره برد.
۳. محلولهای رقیق این ماده در ضد عفونی نمودن چشمها نیز کاربرد دارد.
۴. از کاربرد اسید بوریک برای درمان عفونت و قارچ انگشتهای پا استفاده میشود.
۵. این ماده دارای خواص نگهدارنگی است. برای مثال از پوسیدگی چوب ممانعت میکند.
۶. جهت تنظیم pH آب استخر از فواید اسید بوریک استفاده میشود.
۷. این ماده در تولید کودها کشاورزی کاربرد دارد.
آب اکسیژنه چیست؟
در سال ۱۹۱۸ دانشمندی به نام تنارد موفق به کشف آب اکسیژنه شد. این ماده به عنوان سادهترین پراکسید شناخته شده و ترکیبی ناپایدار است. عدم پایداری آب اکسیژنه موجب شده است تا در محلول اسیدی ضعیف و در بطری تیره رنگ ذخیره شود.
جالب است بدانید که آب اکسیژنه یک ترکیب اسیدی ضعیف به شمار میآید. پراکسید هیدروژن نام دیگر این ماده بوده و با فرمول (H۲O۲) شناخته میشود. آب اکسیژنه مولکولی غیر مسطح است که تقارن C۲ دارد.
انواع آب اکسیژنه
آب اکسیژنه در صنایع مختلفی کاربرد دارد و بنابراین در گرید های مختلفی تولید و در بازار خرید و فروش مواد شیمیایی صنعتی عرضه میشود. این ماده دارای قدرتهای مختلفی است: ۳ درصد (مصرف خانگی)، ۶ تا ۱۰ درصد (سفید کننده مو)، ۳۵ درصد (گرید غذایی) و ۳۵ درصد (صنعتی). اغلب فروشگاهها محلول ۳۵ درصد آب اکسیژنه را در بشکههای رنگی عرضه میکنند. آب اکسیژنه دگوسا آلمان و پاشا ترکیه معروفترین برندهای این ماده در ایران هستند. آب اکسیژنه صنعتی در ایران نیز تولید میشود. قیمت آب اکسیژنه متناسب با گرید و درجه خلوص، حجم محصول و شرکت تولیدکننده آن تعیین میشود.
کاربرد آب اکسیژنه
صنایع شیمیایی و پتروشیمی
صنایع آرایشی و بهداشتی
صنعت دارویی و پزشکی
صنایع غذایی
صنعت کاغذ سازی
صنایع نساجی و رنگرزی
کاربرد در صنایع آبکاری
کاربرد صنعت متالوژی
صنایع رنگ
صنعت الکترونیک
تصفیه آب و پساب
نکته بسیار مهم:
توجه داشته باشید که مصرف پراکسید هیدروژن با قدرت معمولی (۳ تا ۵ درصد) مجاز است، اما مقادیر بالاتر (۱۰ درصد یا بیشتر) در صورت بلعیدن سمی بوده و عوارض متعددی برای سلامتی خواهد داشت.
سود پرک چیست؟
سود پرک نوعی ماده شیمیایی جامد و سفید رنگ است که به شکل پرک یا گرانول در بازار عرضه میشود. این ماده با اسامی دیگری مانند نامهای کاستیک سودا (Caustic Soda)، سود سوز آور، سود جامد پرک و گاهی چربی گیر صنعتی نیز شناخته میشود. خواص سود پرک مانند قدرت قلیایی بالا، واکنش پذیری مطلوب، سفید کنندگی بالا و قابل حل در آب موجب شده است تا در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرد. حجم محصول، میزان خلوص و شرکت تولید کننده آن از عوامل تاثیرگذار بر تعیین قیمت سود پرک به شمار می آیند.
کاربرد سود پرک
در ادامه برخی از مهمترین موارد کاربرد سود پرک معرفی شدهاند.
تولید فلزات و مواد
کاربرد در صنعت کاغذ و تولید خمیر کاغذ
استخراج نمودن نفت و گاز
کاربرد در تولید ترکیبات آلی
صنایع پلاستیک
تولید انواع آفت کش
استفاده در تصفیه آب
کاربرد در صنایع دارویی
تولید سفید کنندههای خانگی
اطفا حریق
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما